ISO 14001-certificaat: lage kosten en auditoren uit de praktijk

“We zijn milieubewust bezig, maar heb je dan ook een ISO 14001 certificering nodig?"Een herkenbare vraag. Toch helpt elk stap om het milieu te ontzien en duurzaamheidsdoelstellingen te halen je op weg naar ISO 14001-certificering. 

Maak je milieubelasting beheersbaar met de ISO 14001-norm

ISO 14001 helpt je met het opzetten van een milieumanagementsysteem, zo kun je de milieubelasting van je bedrijf beheersbaar maken. Neem bijvoorbeeld de milieurisico’s waarmee je bedrijf te maken heeft. Door de norm kun je aantoonbaar voldoen aan de (milieu) wet- en regelgeving. Je streeft met het milieumanagementsysteem naar continue verbetering van de milieuprestaties. Zo ben je duurzaam en toekomstgericht bezig.

ISO 14001 maakt jouw organisatie milieubewust

Doen zoals je het altijd al deed, zonder te weten waarom en hoe het beter kan, is stilstand. Stilstand is achteruitgang en dat betekent op de lange termijn een probleem voor je organisatie. De ISO 14001-norm helpt je organisatie om milieumanagement stapsgewijs in te voeren en te verbeteren.

De ISO 14001-norm helpt je bij:

  • het aantrekken van nieuwe klanten
  • beter inzicht in de milieuaspecten
  • milieurisico’s in kaart te brengen en acties te bepalen
  • de juiste middelen in te zetten en te onderhouden
  • het bedrijfsimago te verbeteren

ISO 14001 helpt je met je imago en aanbestedingen

ISO 14001 is geschikt voor zowel grote als kleine bedrijven, ongeacht de branche waarin je actief bent of de omvang en aard van je producten of diensten. Daarnaast geef je je imago een boost en bespaar je kosten, omdat je beter omgaat met milieurisico’s.

Met een ISO 14001-certificaat bewijs je dat je het milieu echt serieus neemt. Een certificaat op het gebied van milieuprestaties wordt dan ook steeds meer vereist bij aanbestedingen. Voldoe jij aan de eisen van ISO 4001? Schakel Bureau Via in voor een audit of inspectie.

Neem contact op